Starplast d.o.o.

Domov
O nas
Izdelki
Novice
Kontakt

SnowPro dobil priznanje za inovacijo

Semič, 6. junij 2013

V četrtek, 6. junija 2013, je na Otočcu potekala podelitev nagrad za inovacije GZDBK za leto 2012. Na šesti razpis za izbor najboljših inovacij Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine je prispelo 21 predlogov.
Komisija je pri izboru upoštevala inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik ter podelila 6 zlatih, 7 srebrnih, 6 bronastih priznanj in dva priznanja GZDBK za sodelovanje.
Priznanja in diplome je nagrajencem predal predsednik zbornice Jože Colarič.
Med nagrajenci je bilo tudi podjetje STARplast, ki je prvič sodelovalo na razpisu GZDBK. Za polikarbonatni odsevni snežni količek SnowPro je direktor, Franci Stariha, prejel srebrno priznanje in diplomo. Poleg zadovoljnih uporabnikov, ki širijo dober glas o količku SnowPro, je to še dodatno priznanje, ki bo pripomoglo k hitrejšemu prodoru na domač in evropski trg. Preostale inovativacije si lahko pogledate v Katalogu inovacij.


Naše varnostne ograje na svetovnem prvenstvu alpskih smučarjev v Schladmingu.

Semič, 1. februar 2013

Tudi letos smo z našimi polikarbonatnimi stebrički za varnostne ograje prisotni na številnih prizoriščih svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Najvidnejši bodo v prihodnjih dneh v štajerskem Schladmingu, kjer bo od prihodnjega ponedeljka do nedelje, 17. februarja potekalo svetovno smučarsko prvenstvo. V STARplastu sicer upamo, da bodo smučarke in smučarji čim manj uporabljali naše varnostne ograje, saj vsem želimo čim boljših rezultatov. Najbolj pa bomo, seveda navijali za naše alpske smučarje na čelu s Tino Maze. Srečno!

Schladming Schladming

SnowPro na slovenskih cestah in avtocestah

Semič, 15. marec 2012

V minulih dveh zimskih sezonah so naše inovativne odsevne snežne količke SnowPro dodobra stestirali upravljalci slovenskih cest in avtocest.
CGP-CP vzdržuje državno cestno omrežje v jugovzhodni Sloveniji. Naše odsevne snežne količke SnowPro so testirali na odseku ceste Novo mesto - Metlika, kjer se med drugim vsako leto odvija tudi gorska rally dirka. Naši količki so odlično prestali preizkus v najzahtevnejših zimskih razmerah.
Družba za avtoceste Republike Slovenije je z našimi količki opremila nekaj odsekov avtoceste A2 na Gorenjskem in Dolenjskem, pa tudi na pomurskem kraku na avtocesti A5. V znak zadovoljstva so nam poslali svoje priporocilno pismo.
Hitrost uvajanja SnowPro količkov na slovenske prometnice bo odvisna predvsem od finančnih zmožnosti upravljalcev in vzdrževalcev. V STARplastu pa že iščemo možnosti za prodor na druga evropska tržišča.

SnowPro polikarbonatni odsevni snežni količek

STARplast je del Zimskih olimpijskih iger 2010

Semič, 1. februar 2010

V STARplastu smo zelo ponosni, da bodo alpske smučarje na letošnjih zimskih Olimpijskih igrah v kanadskem Whistlerju varovale varnostne ograje, za katere smo vrhunske nosilne količke iz polikarbonata izdelali prav v našem podjetju.
Vancouver 2010 Whistler

Že vrsto let sodelujemo z avstrijskim podjetjem Alpina, ki se ukvarja z zagotavljanjem varnosti v športu in prometu. Že v preteklosti smo opremili več prizorišč svetovnih prvenstev v alpskem smučanju kot so Kitzbühel, Schladming, Bansko, Lienz, Vail, Zagreb, Sölden in drugi. Na naš prispevek k varnosti olimpionikov smo še posebej ponosni. Slovenskim predstavnikom pa želimo obilo vrhunskih rezultatov.

 

Domov
O nas
Izdelki
Novice
Kontakt